Pages

Monday, August 29, 2016

Vintage shopping not only in Rome

        As a lover  of vintage fashion I was looking for some interesting shops in Rome. If this is also your case and you like non-profit projects as well then Via Cavour 102 in Rome is the place for you. A non-profit organisation Humana People to People (HPP) Italia ONLUS collects cloth through containers  from various regions  in Italy. Summer cloth then go to Mozambique and vintage cloths are sent to the store Humana vintage in Rome and Milan. HUMANA charity clothing is also to be found in Berlin, Vienna, Barcelona, Oslo, Stockholm or Lisbon. The proceeds support international development projects in Africa. Yes, so by buying amazing vintage pieces you are contributing to environmental protection (no superfluous waste!) and helping to people in developing countries. Being a little hero was never easier. I was very fond of the concept and I knew I had to visit this place. When I got there I was excited and I just couldn´t leave the exquisite jacket by Luisa Spagnoli and the red summer blouse there. P.S.: great prices.
        I hope this might be a nice tip for your shopping. If you like to share some experience with a similar shopping with us just let us know in the comments.

        Jakožto milovnice vintage oblečení jsem hledala zajímavé obchůdky v Říme, které by takový sortiment nabízely. Jestliže máte také rádi vintage a navíc neziskové projekty, pak je dům číslo 102 v ulici Via Cavour v Říme právě pro vás. Nezisková organizace Humana People to People (HPP) Italia ONLUS koordinuje prostřednictvím kontejnerů sbírky oblečení po celé řadě italských měst. Shromážděné oblečení se dále třídí, přičemž letní putuje do Mozambiku a vintage přímo do obchodu Humana vintage v Římě nebo Miláně. Podobné obchody HUMANA charity clothing najdete i v Berlíně, Vídni, Barceloně, Oslu, Stockholmu a Lisabonu. Výtěžek putuje na podporu neziskových projektů v Africe.
Ano, takže tím, že si koupíte nějaký vintage kousek podporujete ochranu životního prostředí (žádný zbytečný odpad!) a ještě pomáháte lidem v rozvojových zemích. Být malou hrdinku nebo malým hrdinou snad nebylo nikdy jednodušší. Koncept se mi hned moc zalíbil a věděla jsem, že se do obchodu musím podívat. Jakmile jsem vešla dovnitř, byla jsem nadšená a to dokonalé sako od Luisa Spagnoli a letní červenou halenku jsem tak zkrátka nemohla nechat. P.S.: skvělé ceny.
        Doufám, že se Vám tenhle tip bude hodit, pokud plánujete nakupování. Máte-li chuť posdílet s námi svoje zkušenosti s těmito nebo podobnými obchůdky, budeme moc rády.

xx

Audrey




After visiting the shop we took a long walk in the gardens of Villa Barberini...By the way the sunnies is my haul from Studio Vintage in Prague for a change.
Po návštěvě obchodu jsme si udělali dlouhou procházku v zahradách vily Barberini...Mimochodem ty sluneční brýle jsou vintage Givenchy, úlovek (pro změnu) ze Studio Vintage v Praze.











                                                            Photographed by Raiden Beckford


                                       Stay in touch with us! Follow us on Facebook and Instagram
                                            Je toho víc! Sledujte nás na FacebookuInstagramu




5 comments:

  1. Such an romantic and beautiful photos! Love your dress! <3

    www.fashion-utopia.com

    ReplyDelete
  2. you look unbelievable cute! Love the dress! <3 <3 <3
    Pearl in Fashion

    ReplyDelete
  3. Beautiful look!!! Nice dress!!!
    Have a wonderful weekend!!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥︎

    ReplyDelete
  4. Stunningly gorgeous! I love your shoes.

    (◕‿◕✿) EmoteraGoddess.com | Instagram | Bloglovin

    ReplyDelete
  5. Wow, amazing shoot! Clothes are also beautiful :)

    lifeandeverythingbyme.blogspot.com/

    ReplyDelete